NOU CERTIFICAT: “Govern de les Dades”

El proper 13 de Juny donem el tret de sortida al nou certificat en “Govern de les Dades”, un Certificat Professional que et permetrà tenir una primer especialitzatzació en la gestió de dades, el seu govern , coneixer la nova normativa europea GRPD i utilitzar èticament el Machine Learning i algoritmes i així poder treballar en empreses tècniques que necessitin algú que coneixi els fonaments dels productes i les estratègies de Dades Obertes i per tant, seràs capaç de treballar en estratègies d’obertura de Dades.

En aquest certificat veurem com les companyies han d’implantar projectes de govern de la informació, un conjunt de polítiques i procediments que combinats estableixen els processos que supervisen l’ús i gestió de les dades per transformar-los en un actiu estratègic, amb l’objectiu de portar a la nostra companyia a un nivell superior de “maduresa en l’ús de la informació”, millorar la qualitat de les dades i solucionar les possibles inconsistències, gestionar el canvi en relació amb l’ús de les dades i complir amb regulacions i estàndards interns i externs.

La gestió de les dades és la primera peça sobre la qual sustentar una adeqüada explotació de la informació, considerant les dades i posterior informació inferida a partir d’ells com a actius empresarials valuosos. Les dades i la informació han de ser gestionats de manera acurada, com qualsevol altre actiu, assegurant la qualitat, seguretat, integritat, disponibilitat i ús efectiu.

Consulta la informació completa i com matricular-te del Certificat en Govern de les Dades.


PER QUÈ NEIX EL CERTIFICAT EN “GOVERN DE LES DADES”?

Certament, l’era digital genera noves oportunitats per a la generació de nous productes i serveis. Organitzacions de tot tipus i grandària recullen, emmagatzemen, processen i intercanvien grans volums d’informació. Però al mateix temps, s’enfronten a importants reptes com ara gestionar les dades, garantir la seva privacitat, o complir amb regulacions i estàndards interns i externs.

La visió és clara: les dades, tant estructurats com no estructurats, són el nou petroli. Davant d’aquesta premis hem de plantejar-nos la següent pregunta: Disposem de les eines, de l’organització, i dels processos necessaris per refinar, protegir-los i obtenir el màxim valor d’ells?

Aquest fet afecta totes les organitzacions, independentment de la seva mida i de la naturalesa del seu negoci. Per ser competitives en el nou entorn, han de ser capaços de gestionar i explotar amb una visió analítica seus actius intangibles: les dades, donant lloc a nous models de negoci. Però a més
d’aquests nous models de negoci, l’explotació dels dades crea nous riscos per a la societat.

La transparència i l’ètica en l’ús de les dades són ara un requeriment legal, però també constitueixen l’oportunitat perfecta per a la creació de confiança amb els nostres clients, i per tant de valor afegit.

Tenir com a objectiu unes dades de qualitat és una filosofia que alinea l’estratègia, la cultura empresarial i la tecnologia per tal de gestionar les dades en benefici propi. En poques paraules, es tracta d’una autèntica estratègia competitiva, cada empresa té l’oportunitat de diferenciar-se mitjançant la qualitat de les seves dades.

Contem a dos professors experts en el tema:

  • Oscar Alonso, és el Technical Manager dirigint el procés d’innovació en les àrees d’Administració de Dades & Analítica (Business Intelligence, Big Data, Analytics, Data Governance, Information Strategy, and Information Competency Communities) i GDPR en Everis Espanya. Membre de la NTT Data i everis “Data Management & Analytics Global Team 1” iniciativa
  • Eduard Gil. Actualment és Chief Data Officer de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau. Master en Big Data per la EOI, MBA d’ESADE i Llicenciat en Historia per la UAB. Ha estat Chief Data Officer al grup Sagessa, Gerent de l´Ajuntament de Gavà, Director de Serveis Centrals a l´Ajuntament de Rubí i Director Associat de l´Institut de Direcció i Gestió Pública d´ESADE.

La primera edició del Certificat en Govern de les Dades començarà el proper 20 de Juny. Matricula’t!