Inici Formació 2018 – Introducció a l’Open Data

Avui hem donat el tret de sortida a la formació en dades obertes d’Iniciativa Barcelona Open Data al Cibernàrium. Eduard Gil ha impartit la primera classe del trimestre amb el Curs d’Introducció a l’Open Data.

 

 

 

 

En aquesta primera sessió, les i els alumnes han après a definir els conceptes bàsics de l’Open Data. Els temes tractats per Eduard Gil han estat:

  • Definir què és l’Open Data.
  • Identificar els formats per publicar en Open Data.
  • Donar raons per portar a terme una política activa d’Open Data.
  • Distingir els elements a tenir en compte en una iniciativa d’Open Data.

 

A més a més, l’alumnat ha fet diverses activitats tant individualment com en grup, com per exemple l’elaboració d’una definició per a Open Data. La definició que ha donat Eduard Gil és que les dades obertes son dades a les quals qualsevol pot accedir, usar i compartir per sigui quina sigui la seva actuació o activitat.

 

Més tard, en una nova activitat en grup, han fet una comparativa i posterior valoració de tres portals de dades obertes dels ajuntaments de Gavà, Cambrils i Sant Feliu de Llobregat, els quals han estat elaborats amb les aplicacions web de codi obert Socrata, CKAN i Bismart, respectivament.