Workshop “Com transformar les dades obertes en històries?”

Abans d’acabar l’any farem un workshop especial de Periodisme de Dades!

El 13 de Desembre presentarem Story Data BCN, un projecte que vol transformar les dades en relats periodístics a través de la recopilació de dades i d’històries del referèndum de l’1 d’Octubre. També presentarem els continguts de la nova edició del nostre Itinerari de Periodisme de Dades amb Eli Vivas i Lourdes Muñoz, que començarà el proper Febrer.

Us presentarem el Itinerari en Periodisme de Dades i al llarg del workshop es donaran resposta a pregutnes relacionades amb aquesta nova disciplina que s’està demanant a tots els mitjans o agències de comunicació. Per què formar-se en periodisme de dades?

  • Disciplina per anar a la font i extreure les dades més objectives possibles.
  • Podem fer periodisme d’investigació.
  • Sabrem visualitzar la informació i fer-la més comprensible, podem comunicar en noves narratives.
  • Podem construir histories amb les dades publicades a les xarxes.

Story Data BCN és un perfecte exemple de com utilitzar les dades obertes per explicar històries. StoryDataBcn es dediquen a recopilar dades a partir de la monitorització de dades de les xarxes socials i a la construcció d’un relat visual a partir de les històries recollides de manera col·laborativa del passat 1 d’Octubre. #RelatsOberts1O

Inscriu-te!

Les responsables del projecte Story Data BCN són:

Sílvia Galilea (@silviagalilea / Linkedin)

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i especialitzada en Comunicació Empresarial, porta gairebé 20 anys acumulant experiències en aquest sector: des del vessant d’agència, al client, sent dirigida o dirigint, fent força en la comunicació publicitària, la comunicació institucional o bé la comunicació política. I ara, també explorant les noves narratives, especialment les vinculades amb dades.

Laia Brufau (@lbrufau / Linkedin)

Periodista tot terreny, especialitzada en el món de la salut, considera la professió un servei per a la gent, que apropi realitats i obri finestres. Interessada en temes socials, d’educació i culturals. Descobrint els relats amagats de les dades amb Storydata

Carina Bellver (@Kaarinss)

Qüestionat, amenaçat, malpagat. Així està el meu ofici, el periodisme, que ha de ser molest com un gra al cul o no ser. I tanmateix, malgrat les hores baixes, seguim i seguirem. Perquè aixo més que un ofici és gairebé militància. I ara ho fem des d’un altre prisma, el de les dades, per explicar allò que amaguen…