Crònica del curs d’Utilització de Dades Obertes Reals

Aquest dijous 23, al Cibernàrium, Víctor Pascual i Enric Montia han impartit la segona classe del mòdul avançat de la titulació de Governança. Han explicat com saber fer crítica de les visualitzacions i com millorar-les amb diferents eines.

La visualització ens ajuda a explotar les nostres capacitats cognitives. A més de concentrar-nos en crear infraestructures per processar dades cal saber veure les dades i conèixer què es pot quedar en la memòria de qui ho veu. Quan un fa visualització és important no utilitzar una multitud de colors per no complicar a la resta d’usuaris.

Amb les diferents maneres de fer visualització de dades es pot guanyar en originalitat i perdre en eficàcia visual oa l’inrevés. Cal que els gràfics siguin capaços d’explicar el que es desitja sense que es vegi perjudicat pel seu aspecte. No obstant això, eines comencen a ser interactives i les poques dades que es visualitzen a simple vista queda més que compensats.

Actualment hi ha moltes dades però estan “bruts” i per visualitzar-cal filtrar i processar dades perquè es pugui obtenir la informació real amb la qual cal produir una visualització. Finalment, cal representar les dades tenint molt en compte per a qui va dirigida la representació ja que no tothom entendrà el mateix. De la mateixa manera cal tenir en compte per a què dispositiu o en quin format ha d’anar.

Presentació de la part del Víctor Pascual.

Presentació de la part de l’Enric Montia.