Crònica, vídeo i fotos de l’Especial Drinks & Data 1er Aniversari

Iniciativa Barcelona Open Data vam celebrar el nostre primer any d’existència amb un acte on membres destacats de la comunitat Open en van participar. L’acte va tenir lloc el 9 d’Octubre al Pati Llimona, i vam aprofitar l’ocasió per presentar els #50Usos #OpenData.

Totes les intervencions de cadascú dels ponents van oferir un ventall molt ampli de les possibilitats de les dades obertes, en la que cada persona participant en va donar el seu apropament a l’Open Data. En primer lloc, Lourdes Muñoz (fundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data) va fer un repàs a tota la nostra activitat en aquest primer any. Des de la tasca formativa (Escola de Dades, OpenDataLab al Citilab) a la divulgativa (workshops, jornades, drinks & data…).

Per ordre d’intervenció:

  • Marc Torres, ens va explicar la seva perspectiva de l’Open Data des del punt de vista de la geologia, i com aquestes poden ajudar en aquest àmbit de treball.
  • Jordi Pericàs va fer un breu repàs de l’evolució de les dades obertes i el seu ús en la nostra societat. Com va dir “han passat de ser una anècdota a un valor real!”.
  • Carles Agustí, des del punt de vista de la governança, va destacar les possibilitats de l’OpenData ja que “cauen barreres i s’obren oportunitats”.
  • Jordi Foz, qui també té un compromís amb l’obertura de les dades en l’Administració Pública, va participar a la campanya dels 50Usos OpenData: “Amb l’OpenData podem participar activament en la política.”

 

  • Elisabet Golobardes, per la part acadèmica, ens va explicar la necessitat imperant actual de formar-se en #DadesObertes.
  • Roger Pastor va arriscar-se i va assegurar que en el futur no hi haurà pantalles i l’Open Data hi jugarà un paper clau en tot això. Les pantalels hi seran als nostres ulls!
  • Karma Peiró, per la part del periodisme, “Les dades expliquen històries que moltes vegades les notes de prensa no ho fan. D’aquí la necessitat de l’Open Data.”

Va tancar l’acte Alberto Abella, co-fundador d’Iniciativa Barcelona Open Data, amb una reflexió com a colofó d’aquest Especial Drinks & Data: “Los datos abiertos tienen la capacidad de cambiar el mundo y nosotros vamos a seguir trabajando para ello.”

Al final de la sessió vam presentar per fi els resultats de la nostra campanya col·laborativa #50Usos #OpenData, amb un vídeo que compartirem d’aquí molt poc, juntament amb la resta de materials de la sessió.

Volem donar les gràcies a tots i totes els que heu fet possible aquest primer any d’activitat de la nostra entitat. En especial: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, Area Metropolitana de Barcelona, InformàTICs i Citilab.

Continuem treballant per un món més obert! Consulteu la galeria de fotos de l’acte al nostre Flickr:

Especial Drinks & Data 1er Aniversari + Presentació 50Usos OpenData