Crònica del curs de reutilització de dades obertes

Aquest dijous 26 s’ha realitzat la classe de reutilització de dades obertes amb un gran professor com Enric Montia. Amb una gran vitalitat i energia ha explicat els procediments per reutilitzar dades amb una bona sèrie d’activitats, com és normal en Iniciativa BCN Open Data.

Com en cursos anteriors, s’ha tornat a remarcar la importància dels formats dels documents, sent PDF el pitjor per les dades obertes i el RDF-XML el millor. Després d’això, Enric Montia es va encarregar de mostrar diverses eines per a la reutilització de dades. Dues d’elles, com RawGraphs i Instamaps, van ser les que va explicar de manera més extensa.

Rawgraphs és una gran eina en la qual es poden inserir diferents datasets i es poden crear diferents mapes o gràfics amb els quals desclassificar la informació per poder mostrar-millor. És una eina gratuïta que fan servir els reutilitzadors de dades.

Una altra de les eines que han estat explicades ha estat Instamaps. Un web creada per l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya en la qual es poden utilitzar una multitud de mapes, fins i tot d’anys diferents. A més, es poden explorar diferents fonts de dades des de la pròpia web per inserir-les en el mapa que es vulgui fer.