Crònica del Workshop d’inici de temporada

El 14 de setembre vam iniciar el curs de l’Escola de Dades amb el workshop gratuït enfocat en Reutilització social i econòmica de les dades obertes amb Lourdes Muñoz (@lourdesmunoz), Mara Balestrini (@marabales) i Maribel Jove (@jovegm), un workshop especial per visibilitazar dones en l’àmbit de les dades. Al workshop vam presentar l’oferta de formació d’aquest curs que comença el proper 5 d’ocubre i vam explicar projectes centrats en les dades obertes.

Lourdes Muñoz @lourdesmunoz – Cofundadora d’ Iniciativa Barcelona Open Data

Va presentar la oferta de formació especialitzada en gestió de dades obertes (inici el 5 d’Octubre al Cibernàrium). La nostra Open Data School ofereix certificats i mòduls orientats a aplicar Open Data a l’administració pública (Certificat Bàsic, Avançat o Superior en Governança) i també per a poder aprofitar les dades obertes per a les empreses (Certificat Bàsic, Avançat o Superior en Business), aixi com formació per a professions concretes que puguin aplicar les dades oebrtes com el cas del màrketing de dades.

Maribel Jove @jovegm – Tècnica de la Diputació de Barcelona

“El poder de les dades obertes està en l’ús que fem per generar valor” va ser una de les conclusions de la intervenció de Maribel Jove, centrada en la importància de comunicació de les institucions en els seus projectes d’Open Data per a que tothom pugui reutlitzar aquestes dades de forma efectiva.

Mara Balestrini @marabales – CEO de Ideas for Change

Sota el títol “Ciudania, participació i data commons” ens va explicar un projecte basat en “data commos” i Open Data dedica a intentar pacificar el soroll de la Plaça del sol de Gràcia. “Con los datos se puede analizar la contaminación acústica de las ciudades” va ilustrar.

Podeu consutar les presentacions de la sessió, que com sempre publiquem en obert per tal de generar coneixement i recursos entorn a les dades obertes a l’abast de tothom!