Open Data bàsic per a enginyeries: com publicar i reutilitzar Dades Obertes

L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, el Col·legi d’Enginyers Informàtics de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, s’han unit amb Iniciativa Barcelona Open Data, per promoure la formació en dades obertes entre els enginyers i enginyeres.

Aquesta formació realitza un recorregut pels coneixements bàsics sobre dades obertes/open data, com s’han de publicar les dades per siguin útils i com aplicar les dades a les nostres organitzacions, que obrirà un camp de possibilitats a les persones que ja tenen una base d’uns coneixements tècnics, per aplicar a diversos àmbits com a enginyers.

Dirigit a enginyers, professionals amb titulació universitària, responsables de TIC de les empreses, directius d’empreses que volen utilitzar dades per incorporar-les a les decisions estratègiques de les seves organitzacions.

Els cursos que formaran part d’aquesta col·laboració s’impartiran els dies 13, 20 i 27 de Juny. Els continguts seran els següents:

1. Introducció Open Data: Els conceptes bàsics sobre l’Open Data. Normatives, regulacions i bones pràctiques.

2. Reutilització de dades obertes: recorregut per les fonts destacades en dades obertes i la seva tipologia. Conèixer les principals eines ofimàtiques per utilitzar dades obertes.

3. Procés de publicació de dades: cas pràctic per crear un portal de dades obertes. Processos de recopil·lació, verificació, neteja i publicació de dades segons els estàndards i models de referència.

Consulteu el programa complet!