Sessió Inaugural Programa Formatiu en Dades Obertes per entitats sense ànim de lucre

El passat 3 de maig es va iniciar el programa formatiu en Dades Obertes per entitats sense ànim de lucre que ha endegat la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració d’Iniciativa Barcelona Open Data, amb la xerrada divulgativa del passat 3 de maig!

Us compartim la crònica i materials de la inicial que el passat 3 de maig, el Sr. Jordi Foz, Secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, va inaugurar del programa formatiu sobre Dades Obertes per a Entitats sense ànim de lucre. El Sr. Foz va explicar els objectius de la secretaria en l’àmbit de les dades obertes i els eixos principals del nou Pla de Dades Obertes de la Generalitat: “Volem empoderar a la ciutadania per poder co-governar”.

 

Seguidament la Sra. Lourdes Muñoz va presentar “Iniciativa Barcelona Open Data”, com una entitat que promou la publicació i reutilització de les dades obertes. Va explicar les raons d’aquest projecte que va resumir dient “Les dades obertes són un input per a que organitzacions sense ànim de lucre facin acció social”.

Finalment, el Sr. Eduard Gil va explicar diferents casos reals on l’ús de les dades obertes ha permès millorar la qualitat de vida de la ciutadania en diversos aspectes com per exemple el projecte Finlandès “blindSquare” aplicació per a persones a dificultats visuals, o el projecte “wheelmap” del Regne Unit per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Els assistents van mostrar molt d’interès i de seguida van aparèixer necessitats sobre dades que els hi serien d’utilitat.

Durant les diferents formacions els assistents aprendran a cercar, reutilitzar, demanar Dades Obertes així com publicar les pròpies de cada entitat.

Us recordem que totes les activitats són gratuïtes per a persones d’entitats sense ànim de lucre.