Crònica del workshop amb Pau Agulló

El passat 19 d’Abril vam tenir el plaer de comptar amb la col·laboració de Pau Agulló (Kernel Analytics) en un workshop enfocat en “El Valor de les Dades Obertes per la meva organització”. El workshop organitzat en col·laboració amb el CTecno i a l’edifici Media TIC. Aquesta és una de les activitats obertes i gratuïtes que organitzem a Barcelona del nostre pla formació junt a l‘oferta de certificats professionals en Open Data.

La presentació de Pau Agulló va estar enfocada sobre tot en com utilitzar les dades obertes i optimitzar-les de cara a prendre decisions empresarials, el que és una visió concreta als múltiples usos que ens ofereixen les dades obertes, com ell mateix va remarcar. Per exemple, va mostrar les múltiples fonts de Dades Obertes a les que tenim accès fàcilment i podem treballar amb elles i extreure informació molt valuosa. Com el “social listening, que a través de la captura de dades de les xarxes socials podem saber de quins temes parla la gent“. També va destacar que “els serveis d’anàlisis de dades per decisions, és una barreja d’analítica, gestió i tecnologia.”

Podeu consultar el vídeo de la sessió a continuació:

Cap al final de la sessió en Pau Agulló ens va donar numeroses claus per entendre i aprofitar el potencial de les dades obertes en el futur. Us deixem a continuació les conclusions de la seva presentació:

  • L’Open Data ofereix ja avui una font fiable, rica i actualitzada d’informació per prendre decisions empresarials importants.
    • Dades que no tenen un substitut o equivalent alternatius.
  • Avui en dia les dades més accionables són les geo-referenciades sobre població, edificis, equipaments i comerç, gairebé totes provinents del sector públic.
    • En el futur, hi haurà més cobertura, més tipus de dades sobre més àmbits.
    • Cal esperar que creixeran tant les del sector públic com també les del sector privat.
  • Les organitzacions que sàpiguen treure rendiment de les dades, internes i externes, construiran un avantatge competitiu sostenible en el mercat on operin.

A l’Escola ciutadana de dades post començar la teva carrera como professional de les dades, tastar algunes de les nostres sessions, ja que tota la nostra formació és modular, o completar la teva carrera amb Certificat superior en Open Data Business del Open Data Institute Barcelona amb reconeixement internacional. ( Ja et pots matricular dels propers cursos i certificats!)