Workshop amb Marc Garriga

 

El passat 17 de Gener va tenir lloc el primer workshop gratuït d’aquest trimestre sobre “Portals de Dades Obertes”, i aquesta vegada amb la participació d’un dels referents d’Europa en transparència, Open Data i Open Government, com és Marc Garriga (@mgarrigap) de desideDatum. I que vam organitzar conjuntament amb l’Open Data Institute Barcelona.

Des de l’Escola Ciutadana de Dades, que com sabeu té l’objectiu de donar formació gratuïta en dades obertes, a més de la Formació Professional Acreditada que ofertem en els nostres cursos trimestrals, la matricula dels quals ja està oberta, volem donar-li les gràcies per què ens volgués acompanyar de manera gratuïta a aquesta sessió per tots els participants que es van voler afegir.

Al llarg de la sessió, Marc Garriga va descriure les principals i més importants característiques dels portal de dades obertes, així com conéixer quina és l’estructura d’un portal de dades i facilitar l’accés de la informació a la ciutadania a través de portals de dades de referència. Primer de tot, va fer un repàs dels conceptes bàsics sobre què és l’Open Data, passant per la metodologia per obrir dades, arribant a explicar quins són els requeriments pels postals de Dades.

Com sempre, podeu consultar la presentació que es va fer al workshop a continuació:

 

A més a més, durant el workshop, vam fer un sorteig d’un 2×1 en tots els cursos de Formació Acreditada Professional. Enhorabona a les persones afortunades!